Jemný piškot a sněhové ořechové vrstvy plus káva
Recept na plech 40x60cm
POSTUP
Mleta káva
Paradiso Caramelo karamel se solí
Polotučný krem káva- lískový ořech
Sněhova ořechova vrstva
Paradiso Caramelo karamel se solí
Polotučný krem káva- lískový ořech
Sněhova ořechova vrstva
Paradiso Caramelo karamel se solí
Polotučný krem káva- lískový ořech
Sněhova ořechova vrstva
Paradiso Caramelo karamel se solí
Polotučný krem káva- lískový ořech
Jasna piškotová vrstva o výšce ok. 1,0 cm
Biszkopt
Jasna piškotová vrstva o výšce ok. 1,0 cm
3 sněhové ořechové vrstvy
1000g bílky
800g cukr krystal
750g rozdrcené lískové ořechy
200g bramborová mouka
Polotučný krem káva- lískový ořech
2000g mléko (2,0% lub 3,2%)
80g pasta lískový ořech H&S
150g žloutka
150g puding se smetanovo-vanilkovou příchutí
100g pšeničná mouka
70g instantní kávou
20g mleta káva
1000g palmový margarín 80%
360g cukr kristal
50g líh
Paradiso Caramelo se soli – 1000g
Pasta lískový ořech H&S 100% – 80g
Bello Coverro Black měkká lesklá poleva – 200g
Způsob přípravy
Sněhové ořechové vrstvy
Bílky s cukrem krystalem (hned vsypat vše do bílku) ušlehat na pěnu a přidat rozdrcené, vyvalené ořechy spojené bramborovou moučkou. Lehce promíchat, přidat lískovoořechovou pastu 100% a promíchat. Upéct tři vrstvy na pečícím papíře velmi lehce potřeným olejem.
Způsob přípravy
Polotučný krém
Uvařit puding: z 2 l mléka odlít 70 dcl, 1,3 l mléka uvařit s mletou kávou a cukrem krystalem. Zbylých 70 dcl mléka smíchat se žloutky, pudingem, moukou, instantní kávou (procedit), vlít do uvařeného mléka, uvařit, vylít na plech, lehce posypat vanilkovým cukrem.
Margarín se zchlazeným pudingem dobře provzdušnit, na konec přidat líh.
Způsob složení, postup
Spodní piškotová vrstva
Potřeme polotučným krémem
Ořechová vrstva
Polijeme celou plochu máslovým karamelem (tenké pásky).
Polijeme celou plochu lískovoořechovou pastou (tenké pásky).
Potřeme polotučným krémem
Ořechová vrstva
Polijeme celou plochu máslovým karamelem (tenké pásky).
Polijeme celou plochu lískovoořechovou pastou (tenké pásky).
Potřeme polotučným krémem
Ořechová vrstva
Polijeme celou plochu máslovým karamelem (tenké pásky).
Polijeme celou plochu lískovoořechovou pastou (tenké pásky).
Potřeme polotučným krémem
Posypeme mletou kávou
Polijeme lesklou měkkou koagulační polevou Bello Coverro Black
Bello Coverro lehce ohřívame na teplotu okolo 40°C a poleváme při čem tvoříme jemnou mřížku