Ovoce v ráji
Jemné těsto, ovoce a sníh
Recept pro plech 40x60cm
POSTUP
Sníh
Gelo-fruit
Cukr krystal
Ovoce
Gelo-fruit
Polodrobivá vrstva
Polodrobivá vrstva;
850g palmový margarín 80%
350g žloutků
120g vanilkový cukr
1000g pšeničná mouka
30g dobrý prášek do pečení např. Braun
Sníh;
600g (20 ks) čisté studené bílky
1000g cukr kristal
Ovoce;
2500g drobné kyselé ovoce
(čerstvé nebo mražené)
– černý rybíz
– červený rybíz
– angrešt
– rebarbora
– vypeckované švestky
– višně
Gelo-fruit;
250g Gelo-fruit

Polodrobivá vrstva
Margarín smíchat se žloutky a vanilkovým cukrem
Přidat mouku s práškem do pečení
Smíchat, vyválet na plech s pečícím papírem, upéct
Způsob přípravy
Sníh
Do bílku přidat cukr krystal, důkladně ušlehat
Způsob složení , postup
- Na horkou polodrobivou vrstvu přiložit okraj
- Důkladně posypat celou plochu GELO-FRUIT ok. 120g
- Přidat ovoce (mražené ovoce vyjměte předtím z lednice, tak aby před použitím byly jen lehce zmražené)
- Posypat cukrem krystalem
- Důkladně posypat celou plochu GELO-FRUIT ok. 130g
- Přidat ušlehaný sníh, z kterého můžete vytvořit vlny a před upečením připálit konce hořákem
- péct při teplotě 175-180ºC kolem 60 minut