Ovoce v ráji

Jemné těsto, ovoce a sníh

Recept pro plech 40x60cm

POSTUP

Sníh
Gelo-fruit
Cukr krystal
Ovoce
Gelo-fruit
Polodrobivá vrstva

Polodrobivá vrstva;

850g palmový margarín 80%
350g žloutků
120g vanilkový cukr
1000g pšeničná mouka
30g dobrý prášek do pečení např. Braun

Sníh;
600g (20 ks) čisté studené bílky
1000g cukr kristal

Ovoce;

2500g drobné kyselé ovoce
(čerstvé nebo mražené)
– černý rybíz
– červený rybíz
– angrešt
– rebarbora
– vypeckované švestky
– višně

Gelo-fruit;

250g Gelo-fruit

Polodrobivá vrstva

Margarín smíchat se žloutky a vanilkovým cukrem
Přidat mouku s práškem do pečení
Smíchat, vyválet na plech s pečícím papírem, upéct

Způsob přípravy
Sníh

Do bílku přidat cukr krystal, důkladně ušlehat

Způsob složení , postup

  • Na horkou polodrobivou vrstvu přiložit okraj
  • Důkladně posypat celou plochu GELO-FRUIT ok. 120g
  • Přidat ovoce (mražené ovoce vyjměte předtím z lednice, tak aby před použitím byly jen lehce zmražené)
  • Posypat cukrem krystalem
  • Důkladně posypat celou plochu GELO-FRUIT ok. 130g
  • Přidat ušlehaný sníh, z kterého můžete vytvořit vlny a před upečením připálit konce hořákem
  • péct při teplotě 175-180ºC kolem 60 minut
© 2022 Copyright - HONEY & SPREADS • Na Prádle 3389/8a, 702 00 Ostrava – Moravská Ostrava, Česká republika • obchod@honeyandspreads.cz