Karamelová křupka
Piškot s kremem VERO CROCANTO s příchutí lískových ořechů s rýžovými křupkami
Recept na plech 40x60cm
POSTUP
Lískové ořechy
Tmavá dezertní poleva
Karamelová smetana
Tmavá piškotová vrstva
Nussola s křupkami
Krém čoko-máta nebo dezertní
Máslový karamel se solí
Tmavá piškotová vrstva
Piškotová vrstva;
2 ks tmavý piškot tloušťky okolo 1,5 cm
Karamelová smetana
2500g smetany 33%
500g Paradiso Caramelo se solí
80g. želatiny typ 180
80g cukru krystal
300g vody
Tmavá dezertní poleva;
400g Tmavý dezertní krém
20g Řepkový olej
Vero Crocanto s křupkami;
900g Vero Crocanto s křupkami ořechové příchuti
Máslový karamel se solí;
300g Paradiso Caramelo se solí
Krém čoko-máta;
200g Krém čoko-máta
Lískové ořechy ;
400g Lískové ořechy
Způsob přípravy
Tmavá piškotová vrstva
2 ks tmavé piškotové vrstvy tloušťky kolem 1,5 cm
Způsob přípravy
Karamelová smetana
Želatinu s cukrem rozpustit ve studené vodě, odstavit. Poté ohřívat při současném přidávání karamelu tak dlouho, dokud se vše nerozpustí. Nepřehřívat.
Ušlehat zchlazenou smetanu, přidat karamelovou želatinu, smíchat.
Způsob přípravy
Tmavá dezertní poleva
Řepkový olej ohřát na teplotu kolem 40ºC přidat tmavý dezertní krém, důkladně smíchat.
Způsob složení kompozice
- Tmavá piškotová vrstva (odstranit horní tenkou kůrku, lechce namočit)
- Nanést krém Vero Crocanto s křupkami ořechové příchuti
- Přiložit druhou tmavou piškotovou vrstvu
- Polít celý povrch máslovým karamelem se solí (tenké pásky)
- Polít celý povrch krémem čoko-máta (tenké pásky), nebo po nanesení a vyrovnání karamelové smetany, zhora vstříkněte do vnitřku každé porce
- Rozetřít ušlehanou karamelovou smetanu, vyrovnat horní stranu
- Schladit
- Polít polevou Bello Coverro Black
- Výdatně posypat praženými lískovými ořechy